{ "title": "Su Çiçeği Beslenme", "image": "https://www.sucicegi.gen.tr/images/su-cicegi-beslenme.jpg", "date": "20.01.2024 15:57:57", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "
Su çiçeği beslenme, Su çiçeği genellikle küçük çocuklarda sık görülen bir virüstür. Su çiçeği hastalığı çocuklar da sık görülür ve ağır belirtiler yol açmayan bir virüstür kökenli bir bulaşıcı hastalıktır. Bu hastalığı yapan virüs varicella- zoster virüsüdür. Bu virüs su çiçeğin ve zona hastalıklarını yapar. Su çiçeği bu virüsün birinci enfeksiyonu ve çocuklu çağı hastalığı olarak bilinir. Zona ise daha önce su çiçeğini geçirmiş olan çocukların yetişkinlik veya ihtiyarlık çağlarında ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Su çiçeğini tanısı döküntülerin dikkatli incelenmesiyle hemen bilinebilir. Su çiçeğinde bağışıklık sistemi normal olan hastalarda tedavi olarak sadece kaşıntının ve bakterinin enfeksiyonu önlemek için uygundur. Kaşıntı için hafif olan losyon tedavisi, ağır olanlarda ise hap tedavisi uygulanmaktadır. Su çiçeğinde ateşi yüksek olan çocuklarda ateş düşürücü verilerek tedavi oluşur. Su çiçeği hastalığın da bulaşıcı bir hastalıktır. Bulaşıcılık süresi ve döküntülerin çıkması ortalama bir iki gün içinde başlar. Bütün döküntüler kabuklanana kadar devam eder. Bu döküntüler de direk temasla bulaşabilir. Bunun dışın damlacık yolu da denilen hava yolu ve nefes yoluyla da oluşur. Aynı evde yaşayan kardeşine geçmesi çok yüksektir. Su çiçeği hastalığı kış sonu ve ilk bahar başı dönemlerin de çok sık görülür. Her şeyden önemlisi ise suçiçeği geçiren hastalarla temastan kaçınmalıyız. Su çiçeğinin belirtileri daha çok deri döküntüsü, ateşlenme, baş ağrısı, iştahsızlık, halsizlik, kaşıntı gibi belirtilerle görülür.

Su çiçeği beslenme nasıl olmalıdır?

Su çiçeği geçiren çocuklarda bol bol sıvı tüketilmeli ve çorba ağırlıklı beslenilmelidir. Acı gıdalardan, baharatlardan, karbonatlı içeceklerden uzak durmalıyız. Vitamin ve mineral eksikliğine dikkat edilmeli ve vitaminli gıdalar yenmelidir. İyi yıkanmış sebze ve meyve tüketilmelidir. Çok ağrı ve ateş var ise ağrı kesici alınmalıdır. Su çiçeğinde çok sıcak ve çok soğuk tüketilmemelidir. Acıdan ve ekşiden de uzak durmamız gerekir. Su çiçeğinde bakım ve hijyen çok önemlidir ve çok suya girerek döküntülere zarar vereceği için çok banyodan da uzak durulmalıdır.
" } ] }