{ "title": "Su Çiçeği Çeşitleri", "image": "https://www.sucicegi.gen.tr/images/su-cicegi-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 22:13:40", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "Su çiçeği çeşitleri, hastanın çıkardığı rahatsızlığın birçok çeşitleri vardır. Bunlar rahatsızlıkta renklere göre ayrılmaktadır. Beyaz, sarı, yeşil, kırmızı, siyah, menekşedir. Su çiçeği rahatsızlığı genelde çocuklarda ve az da olsa orta yaşlı kişilerde de görülür. Su çiçeği hastalığı bulaşıcı bir cilt hastalığıdır.

Su çiçeği çeşitlerinin tehlikelerine göre sıralarsak. Beyaz olan en hafiftir. Bu vücudun direncinin kuvvetli olduğunu gösterir. En ağırı küçükten büyüğe sıralandığında beyaz, kırmızı, sarı, menekşe, yeşil ve siyahtır. Su çiçeği çeşitleri içinde en ağır geçeni siyahtır. Hastanın vücudunda kabartıları az ve hacmi büyük olursa tehlikesi az olur. Bu olay vücudun bağışık sisteminin kuvvetli olduğunu ve su çiçeğinin kontrol edilebileceğini gösterir. Fakat vücut kuvvetli bile olsa çiçeğin birisi batıp diğeri çıkıyorsa tehlike teşkil etmektedir. Ayrıca tehlikesi az olan rahatsızlığın üçüncü gününde ya da takip eden günlerde çıkmış olanıdır. Uzun sürede çıkan çiçek rahatsızlığı tehlikelidir. Bu demektir ki rahatsız olan kişinin hastalığı kuvvetli olmaktadır. Vücudun direnci düşük olduğunu gösterir. Hasta olan kişide su çiçeğin hepsinin birden çıkıp birden yok olmasında tehlike teşkil etmektedir. Su çiçeğinin geç belirip geç olgunlaşmış olanın tehlikesi fazla, hemen belirirse ise tehlikesi azdır. Tehlikesi az olanın şekli yuvarlak olur ama tehlikeliyse şekli köşelidir. Su çiçeği hastasında karında ve göğüste çıkanı yaygındır. Karında ve göğüste çıktıysa; hastalığın etrafa yayıldığı ve maddenin kontrolü sağlanamadığı için tehlikelidir. Vücutta el ayakta çıkmasını yüz ve baş bölgesinde çıkmaktan daha iyidir. Aslında tehlikeli olanları saymaya devam edersek ağrı, yüksek ateş, ateş arttıktan sonra su çiçeğinin çıkması, nefes alıp vermeden anormallik varsa, çok susuyorsa tehlikelidir. Su çiçeği çıkaran hastanın siyah renkte kan ve idrar yapması ölümüne sebep olmaktadır.

Su çiçeğinin çeşitlerinin görülmesi sebeplerinden bazıları su çiçeği hastalığı hastanın vücuttaki kanın bozulmasıdır. Ayrıca safra sıvısının bozulmasından da meydana gelebilir.
" } ] }