{ "title": "Su Çiçeği Kaşıntı", "image": "https://www.sucicegi.gen.tr/images/su-cicegi-kasinti.jpg", "date": "21.01.2024 02:03:08", "author": "Ayşenur Akgül", "article": [ { "article": "
Su Çiçeği Kaşıntı, Su çiçeği çıkarıldığı dönemde oldukça kaşıntı veren bir rahatsızlıktır. Kaşıntıdan bahsetmeden önce hastalık hakkında kısa bir bilgi verelim. Başlarda muhtemelen nezle veya grip benzeri belirtiler oluşur, birkaç güne kadar ciltte, başta pembe renkli giderek koyulaşan kızarıklıklar oluşur. Başlarda birkaç tane gördüğümüz kızarıklıklar giderek artar ve kızarıklıklar zamanla yaraya dönüşür ve çok fazla sayıya ulaşır. Yaralar zamanla kabuk bağlar ve kabuk bağladığında bulaşıcı dönemi atlatmışsınızdır. Kaşıntınız fazla ise birkaç saatte ılık bir duş alabilirsiniz.

Su Çiçeği Kaşıntı Tedavi yöntemleri nelerdir?

Birkaç saatte bir banyo yapabilirsiniz. Bu banyolardan birinde vücudunuzu sabunlamalısınız. Bu şekilde yaraları temiz tutarak vücudunuz enfeksiyonlarla başa çıkmış olur. Kaşıntınıza banyo yapmak fayda etmiyorsa temiz bir çoraba bir bardak yulaf ezmesi koyup ağzını düğümleyin bir kap veya kovada 4 bardak sıcak su içerisinde 10 dakika bekletin. Ilık su ile dolu olan küvete su ile çorabı koyun ve küvete girin. Girmeden önce de elinizle küveti karıştırın ki sıcak su dağılsın. Bu dönemde kaşıntılar hala geçmiyorsa suya girmeden önce 1-2 bardak tuzu suya karıştırın. Bunu dışında tropikal yöntemlerde uygulayabilirsiniz. Tek başına kalamin eten maddeli losyon bulamıyorsanız, içeriğinde kalamin bulunan bazı ürünleri tercih edebilirsiniz.

Bu ürünler şunlardır

Organik elma sirkesi, çiğ bal, balı tüm vücuda sürmeniz gerekir. Karbonat, karbonatı su ile karıştırın. E vitamini yağı, aloe vera gibi maddeler içerisinde kalamin bulundurur. Tepeleme 1 yemek kaşığı zerdeçalı 1 bardak suda 8-10 dakika arası karıştırarak kaynatın. Karışım macun kıvamına gelince soğutun ve cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin. Kaşıntı olan bölgelere sürün ve üzerini pamuk veya gazlı bez ile kapatın. Daha hızlı iyileşmesini sağlamak amacı ile kabukların üzerine zeytinyağı sürebilirsiniz. Yaralarınız sürekli kaşınıyorsa soğuk su ile kompres iyi gelebilir. Sizi serin tutacak kıyafetler giyin ve bol kıyafetler giymeyi tercih edin. Yaralarınızı kesinlikle kaşımayın çünkü vücudunuzda iz kalabilir. Kızamık tıbbi müdahale gerektirmese de nefes darlığı, baş ağrısı şikâyeti, ensede veya sırtta ağrı, kızarık ve ağrıyan gözler gibi şikâyetleriniz varsa doktora başvurmalısınız. Bu hastalık çok bulaşıcı bir hastalık olduğu için hastalık süresince evden çıkmamaya özen gösterin.
" } ] }