{ "title": "Su Çiçeğine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.sucicegi.gen.tr/images/su-cicegine-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "21.01.2024 03:47:08", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Su çiçeğine ne iyi gelir, Çocuklarda daha sık görülen bu hastalık bulaşıcı olduğu kadar ciddi belirtileri olan bir hastalıktır. Bulaşıcı olmasının nedeni ise virüs içerikli bir hastalık olmasıdır. Bulaşma oranı yüksek olan hastalığın ilk belirtisi deride oluşan döküntülerdir. Döküntülerin devamında ise kırmızı benek şeklinde deride kabartılar meydana gelir. Bu kabartılar sulu olduğu için hastalık adını buradan almıştır. Eğer evde bu hastalığı geçirmemiş biri varsa geçiren kişiden rahatlıkla diğer kişiye bulaşabilir. Bunun için bilhassa ufak çocuklar hasta olan kişiden uzak tutulmalıdır.

Suçiçeği hastalığının tedavisinde ilaç tedavisi ilk planda tutulur. Ancak hastalığa iyi gelen doğal çözümlerde bulunmaktadır. Su çiçeğine iyi gelecek doğal çözümlerden birkaçını yazının devamında görebilirsiniz.

Su Çiçeğine Ne İyi Gelir?

Soğuk duş: Su çiçeği rahatsızlığı olan kişi kesinlikle sıcak su ile yıkanmamalıdır. Sıcak su hastalığın daha da artmasına yol açabileceği gibi kaşıntı hissini de artıracaktır. Bunun yerine hafif soğuk su ile duş alınabilir. Soğuk su kişiyi rahatlatacağı gibi kaşınma olasılığını da hafifletecektir.

Yulafezmesi: Banyo yapılacak olan suyun içerisine birkaç yemek kaşığı yulaf ezmesi ilave edilip katı olmayacak hamur yapılır. Bu hamur hastanın cildinde bulunan lezyonlara sürülebilir. Bu kişinin rahatlamasını sağlayacaktır ve iyileşme sürecini de bir nebze hızlandıracaktır.

Bal: Birçok hastalığa iyi gelen bal suçiçeği hastalığı olan kişilere de şifa vermektedir. Bal doğrudan yenilebilir veya direk olarak ciltte bulunan yaraların üzerine sürülebilir. Bal kişinin kaşınma hissine gidereceği gibi olası iz kalma riskini de giderecektir. Ciltte bulunan lekelerin iyileşmesinde fayda sağlayan bal su çiçeğinden oluşan izlerin yok olmasına da fayda sağlayacaktır.

Karbonat: Hastalığın vermiş olan kaşıntı hissi kişiyi oldukça rahatsız edecek durumda olabilir. Kişinin sürekli kaşınması da ciltte yaraların iz bırakmasına yol açacaktır. Kaşıntı hissini dindirmek veya en aza indirebilmek için karbonat ve su karıştırılıp hamur haline getirilmelidir. Ardından elde edilen karbonat hamuru ciltte bulunan yaraların üzerine merhem gibi sürülüp birkaç dakika bekletilir. Ardından soğuk su ile yıkanır ise bu kişinin hem rahatlamasına fayda sağlayacaktır hem de kaşınma durumunu kaldıracaktır.

Sandal Ağacı yağı: Kaşıntıyı rahatlatmada en etkili yağlardan bir tanesi olan sandal ağacı yağı suçiçeği hastalığında da kullanılabilir. Bu yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi içerisine E vitamini kapsülü ilavesi yapıp da kullanabilirsiniz. Böylelikle cildin görmüş olduğu olumsuz etkenlere E vitamini fayda sağlayacaktır.

Sirke: Elma veya üzüm sirkesi suçiçeği hastalığında ilaca ek ürün olarak kullanılabilir. Aynı zamanda oldukça etkili olan sirke banyo suyuna ilave edilebilir. Böylelikle kişinin rahatlaması sağlanıp iz oluşma riski en aza indirilebilir. Lakin sirkenin kendine has kokusu herkes tarafından sevilmeyebilir. Sirkenin kokusunu gidermek için içerisine birkaç damla lavanta yağı ilave edilebilir. Kaşınmayı durduracaktır ve aynı zamanda yaralar da olası bir iltihaplanma durumu varsa geçirecektir.

Cvitamini: C vitamini bakımından zengin olan besinler öğünlerde tercih edilmelidir. Özellikle turunçgiller C vitamini bakımından yoğun meyvelerdir. Aynı zamanda havuç hastalığın iyileşme sürecinde sık tüketilir ise ciltte iz kalma olasılığı en aza inecektir. Bunun için C vitamini içeren besinler her gün alınmalıdır.

Tuz banyosu: Duş alınacak olan soğuk suyun içerisine bir miktar tuz ilavesi yapılıp karıştırılmalıdır. Ardından iki damla lavanta yağı ilave edilmeli ve kişi bu su ile banyo yapılmalıdır. Hastalığın vermiş olduğu kaşınma hissi gidecektir ve aynı zamanda mikroplar ile savaşan tuz hastalığın lezyonlarının iyileşmesinde etkili olacaktır.
" } ] }